Transkrip temubual bersama Encik Mohd Hanafiah bin Yusoff Tokoh Dikir Barat mengenai seni kebudayaan dikir barat / Amira Natasha Ahmad Roshidi and Ummu Arifah Binti Mohd Dasuki - Ahmad Roshidi, Amira Natasha; Mohd Dasuki, Ummu Arifah (Fakulti Pengurusan Maklumat, 2021)
Transkrip ini mengandungi rakaman temubual mengenai sejarah lisan seni kebudayaan Dikir Barat bersama salah seorgng tokoh Dikir Barat yang dikenali di Kelantan iaitu Encik Mohd Hanafiah Bin Yusoff atau lebih dikenali dengan nama Raden Mas Uji. Beliau telah berkongsi pelbagai perkara yang berkait rapat dengan seni warisan Dikir Barat serta bercerita tentang pengalaman dan ilmu yang diperoleh. Sesi temubual ini telah dijalankan pada 24 Mei 2021 pada jam 11.00 pagi bertempat di kediaman tokoh. Temubual ini telah dijalankan selama 2:08:03 jam secara bersemuka. Soalan-soalan yang ditanyakan kepada tokoh terbahagi kepada tiga bahagian iaitu soalan orientasi, soalan umum dan soalan khusus. Semua soalan yang ditanyakan adalah berkaitan dengan kajian sejarah lisan seni kebudayaan Dikir Barat Ini bertujuan untuk mengkaji dan mengumpul semua maklumat atau fakta mengenai Dikir Barat dan bagaimana permainan ini dimainkan. Di akhir temubual, beliau memberikan tips tentang sikap yang perlu diamalkan jika ingin terus berada dalam permainan Dikir Barat.