Peranan politik dan kadar vaksin dalam membantu pemulihan ekonomi negara / Dr. Nurazilah Zainal ... [et al.] - Zainal, Nurazilah; Ramli, Zarifah Fadilah; Abd Karim, Hilwana; Amirnordin, Nur Alia; Md Akhir, Norhaniza; Tengku Sulaiman, Tengku Sharifeleani Ratul Maknu (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2021)
Untuk mencapai kadar pemulihan ekonomi yang sihat, dua faktor telah dikenalpasti dalam usaha pemulihan ini iaitu kestabilan politik dan kadar vaksinasi yang tinggi. Keadaan im dapat dibuktikan apabila pasaran pelaburan negara telah mula menunjukkan kadar pertumbuhan yang amat menggalakkan sejak kebelakangan ini. Secara amnya, ketidakseimbangan politik telah menimbulkan satu persepsi dimana rakyat semakin hilang kepercayaan terhadap sistem politik di Malaysia. Bagi memerangi wabak ini seluruh rakyat Malaysia perlu bersatu hati bagi memastikan kemenangan berpihak kepada mereka kerana menghadapi cabaran politik dan pandemik merupakan satu cabaran yangsangat besardan boleh diumpamakan seperti nakhoda kapal yang sedang menggerudi kapalnya dalam ombak yang gah dan sudah pasti keadaan ini memerlukan segala pengalaman politik dan dokongan dari semua pihak bagi mendapatkan semula kepercayaan rakyat untuk mentadbir negara secara efisien.