Tingkatkan produktiviti diri dengan 5 aplikasi mudah alih / Nur Padhlina Zainal Abedin and Najiha Omar - Zainal Abedin, Nur Padhlina; Omar, Najiha (2021)
Aplikasi mudah alih adalah sebuah perisian aplikasi yang direka untuk digunakan di peranti mudah alih seperti telefon pintar dan komputer tablet. Pada masa kini, terdapat pelbagai jenis aplikasi mudah alih yang dibangunkan secara percuma mahupun berbayar untuk pengguna. Penggunaan aplikasi ini dapat membantu memudahkan urusan seharian kita. Contohnya aplikasi merekodkan aktiviti harian supaya lebih tersusun, panduan masa dan rakaman, meditasi dan meringankan tekanan. Artikel ini menyenaraikan lima aplikasi mudah alih terpilih dalam meningkatkan produktivi diri. Aplikasi-aplikasi yang disenaraikan ini adalah boleh diakses samada menggunakan operasi Android mahupun iOS. Sebahagian aplikasi mudah alih ini juga boleh digunakan bersama komputer riba.