Takoyaki Chef Tako / Nurhanani Afiizan Mohamad Rusli ... [et al.] - Mohamad Rusli, Nurhanani Afiizan; Mohd Mahyideen, Jamilah; Mohamad, Wan Normila; Yaakob, Hafisah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2021)
Chef Tako diusahakan oleh dua sahabat baik Tuan Hemrul Elmie Shahmir bin Ghazali dan Tuan Muhammad Misyael bin Abd Rama. Pada tahun 2015, Tuan Hemrul yang merupakan pengasas mula berniaga takoyaki secara franchise dengan menggunakan jenama pihak lain. Ketika itu, jualan takoyaki merosot di mana ada waktu hanya terjual satu set sahaja dalam sehari. Beliau berkongsi modal dengan Tuan Faizal yang kini merupakan Stokis Wilayah Timur. Pada ketika itu, Tuan Faizal mempunyai perniagaan kedai runcit. Manakala Tuan Hemrul mempunyai perniagaan kereta sewa dan pada masa yang sama beliau juga bekerja sebagai jurutera. Pada ketika itu perniagaan takoyaki dijalankan secara sambilan sahaja. Pada awal tahun 2017, Tuan Misyael (Co-Founder sekarang) atau lebih mesra dikenali sebagai YB mempunyai kedai makan Nasi Kukus dan "Nasi Kak Wok" dan pelanggan tetap pada ketika itu ialah Tuan Hemrul. Tuan Hemrul meminta izin untuk membuka gerai takoyaki di depan kedai makan YB, tetapi hanya bertahan sebulan sebelum berpindah tapak gerai ke Seksyen 7 berhadapan dengan Giant Shah Alam.