Media sosial: kehebatan media sosial dalam perniagaan digital / Nur Alia Amirnordin ... [et al.] - Amirnordin, Nur Alia; Abd Karim, Hilwana; Tengku Sulaiman, Tengku Sharifeleani Ratul Maknu; Md. Akhir, Norhaniza; Zainal, Nurazilah; Ramli, Zarifah Fadilah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2021)
Media sosial merupakan jalinan terhebat di masa kini terutama kepada usahawan atau peniaga. Ia dianggap sebagai penggerak utama perniagaan di seluruh dunia termasuk Malaysia apatah lagi di musim dunia dilanda pandemic COVID-19 yang belum ada penghujungnya. Kini, media sosial memainkan peranan penting kepada usahawan digital dalam usaha memasarkankan produk dan perkhidmatan mereka kepada pengguna. Perniagaan digital yang pesat berkembang memerlukan media sosial sebagai platform utama yang berkesan. Komunikasi dan penyebaran maklumat yang pantas serta teknik pemasaran yang lebih jimat amat diperlukan oleh usahawan digital. Dengan adanya media sosial, jumlah perniagaan digital meningkat dengan mendadak selari dengan peningkatan pengguna laman sosial di Malaysia dan seluruh dunia.