Transkrip temubual bersama Encik Muhd Karim bin Abdul Rahman Pengurus Kelab Seri Melati Ghazal mengenai warisan seni muzik ghazal / Fikrie Aiman Khairul Anuar & Nurul Syafiqah Mat Isa - Anuar, Fikrie Aiman Khairul; Mat Isa, Nurul Syafiqah (Fakulti Pengurusan Maklumat, 2021)
Transkrip ini adalah mengenai kajian dan juga temubual yang dijalankan terhadap seorang penggiat seni warisan yang sangat aktif dalam bidang seni muzik ghazal. Transkrip ini juga membincangkan dengan lebih mendalam tentang ghazal dari pelbagai aspek seperti sejarah, definisi, jenis-jenis ghazal, teknik nyanyian, pakaian dan alatan-alatan yang terdapat di dalam ghazal. Seperti yang kita tahu warisan-warisan dan khazanah di negara kita perlu dijaga demi menjaga nilai yang dikandung oleh sesebuah warisan dan juga untuk tatapan generasi muda zaman sekarang agar mereka sentiasa mengenang jasa-jasa penggiat seni terdahulu. Tambahan itu, transkrip ini juga mengupas perjalanan hidup penggiat seni ini yang telah lama berkecimpung dalam bidang ghazal dari permulaannya menceburi bidang ghazal, aktiviti-aktiviti beliau, kisah suka duka sehingga ke pencapaian yang pernah dimiliki olehnya serta anugerah dan gelaran yang pernah disandang. Semoga kajian dan temubual yang telah dijalankan dapat memberikan maklumat yang tepat mengenai ghazal dan diharap dapat menjadi sumber kajian yang berguna pada masa hadapan.