Transkrip temubal bersama Encik Naim Marjani, penggiat dan pembuat Kuda Kepang mengenai pengalaman beliau sebagai penggiat seni warisan Kuda Kepang / Diana Ain Arissa Azizan and Nor Husna Nadiah Che Hasin - Azizan, Diana Ain Arissa; Che Hasin, Nor Husna Nadiah (Fakulti Pengurusan Maklumat, 2021)
Transkrip ini membincangkan tentang pengalaman seorang tokoh yang merupakan salah seorang daripada penggiat dalam seni warisan kuda kepang yang paling berpengalaman iaitu Encik Naim bin Marjani atau bolehjuga dikenali sebagai Wak Naim. Selain menyentuh sedikit mengenai latar belakang tokoh warisan seni kuda kepang yang hebat ini, projek sejarah lisan ini turut mencuba untuk mengungkap segala persoalan dan kebenaran yang sebenar disebalik isu dalam warisan seni kuda kepang ini Bermula dari sejarah mengenai Encik Naim bin Marjani mengenai seni warisan kuda kepang, kajian ini turut melakukan kajian terperinci mengenai persembahan kuda kepang, pembuatan kuda kepang, kewujudan kuda kepang dan banyak lagi daripada keunikkan seni warisan kuda kepang ini Kajian yang dijalankan ini bukan sahaja diperolehi daripada Encik Naim bin Marjani sahaja, malahan turut diperolehi daripada pelbagai sumber Iain yang memberi kenyataan dan info mengenai seni warisan kuda kepang ini Implikasi kajian ini addalah terutamanya kepada pengkaji, pelajar dan orang awam. Melalui projek sejarah lisan ini juga diharapkan masyarakat luar terutamanya pada generasi muda pada masa kini dapat mengenali dengan lebih lanjut dan mendalami seni warisan kuda kepang ini