ICoSeMT & INoDEx 2021 / Nor Aimi Abdul Wahab and Mohd Muzafa Jumidali - Abdul Wahab, Nor Aimi; Jumidali, Mohd Muzafa (Jabatan Sains Gunaan, 2022)
Jabatan Sains Gunaan (JSG) selaku penganjur bersama telah berjaya menganjurkan 2nd ICoSeMT & INoDEx 2021 secara maya pada 8 dan 9 November 2021. Acara ini telah diadakan buat pertama kalinya secara maya rentetan penularan wabak COVID-19 dengan kerjasama Universiti Sains Malaysia, Institut Penyelidikan dan Teknologi Nano Optoelektronik (INOR), Collaborative Research in Engineering Science and Technology (CREST), Industrial Centre of Innovation in Smart Manufacturing (ICI-SM) dan SIRIM Industrial Research (SIRIM IR), SIRIM Berhad. Penganjuran ICoSeMt dan INoDEx 2021 adalah bertujuan untuk menyediakan platform bagi penyelidik di dalam dan di luar negara untuk berkongsi idea, pengetahuan dan kepakaran dalam bidang berkaitan bahan semikonduktor & teknologi dengan tema “Innovation Towards a Sustainable Tommorow”.