Pemantapan penyelidikan melalui penyeliaan / Intan Syaffinazzilla Zaine... [et al.] - Zaine, Intan Syaffinazzilla; Mahmood, Ainorkhilah; Bakhari, Nor Aziyah; Abdullah, Mohd Haris Ridzuan Ooi (Jabatan Sains Gunaan, 2022)
Walaupun ketiadaan pelajar di bawah naungan JSG, namun ini tidak menghalang usaha para pensyarahnya untuk memantapkan bidang penyelidikan masing-masing. Justeru, para pensyarah JSG mengambil inisiatif untuk menyelia pelajar-pelajar daripada pelbagai fakulti lain seperti FKE, FSK dan FKM. Malah terdapat pelajar selian daripada luar UiTM Cawangan Pulau Pinang. Pelajar-pelajar yang diselia terdiri daripada tahap pengajian yang berbeza, bermula daripada diploma sehinggalah kepada peringkat ijazah kedoktoran. Jadual 1 memaparkan rangkuman penyeliaan tersebut.