Pembangunan diri: perancangan pembangunan peribadi personal dan kerjaya / Zarifah Fadilah Ramli and Hilwana Abd Karim - Ramli, Zarifah Fadilah; Abd Karim, Hilwana (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2020)
Perancangan Pembangunan diri atau peribadi juga dikenali sebagai Personal Development Planning (PDP). Perancangan Pembangunan peribadi seperti yang ditakrifkan oleh Quality Assurance Agency (QAA), adalah proses terstruktur dan didukung oleh individu untuk menilai pembelajaran, prestasi dan/atau pencapaian mereka sendiri, dan untuk perancangan peribadi, pendidikan dan pembangunan kerjaya. Kebiasaannya pelan pembangunan peribadi digunakan untuk merancang pembangunan kerjaya dan juga pertumbuhan peribadi (personal growth) dalam kehidupan. Kini pelbagai pelan pembangunan diri telah direka khas oleh organisasi-organisasi di seluruh dunia dalam usaha berterusan membangunkan pekerja yang berkemahiran dan berpengetahuan.