Transkrip temubual bersama Dato' Abd Amin bin Mohd Kasim pelakon, pengarah, penerbit dan penulis mengenai pengalaman beliau sebagai artis veteran / Muhammad Solehuddin Mazlan and Wardah Jalil - Mazlan, Muhammad Solehuddin; Jalil, Wardah (Fakulti Pengurusan Maklumat, 2021)
Transkrip ini membincangkan tentang seorang tokoh yang berpengalaman dalam bidang industri seni. Beliau gemar menyertai pertandingan ataupun teater-teater lakonan. Temubual ini dijalankan selama 2 jam 13 minit. Rakaman ini dijalankan pada tarikh 30 November 2021 bersamaan hari selasa pada 2 petang secara atas talian menggunakan platform Google Meet. Temubual ini didokumentasikan kepada masyarakat supaya mereka mendapat informasi dan dapat memberikan pandangan mereka mengenai artis veteran dalam industri seni tanah air khususnya. Sejarah lisan ini mengandungi sejarah,kepentingan, pencapaian, sumbangan, harapan selain membicarakan tentang perjalanan hidup dan pengalaman tokoh sepanjang menceburi bidang seni sejak tahun 60-an sehingga berjaya menjadi seorang tokoh atau artis veteran berjaya yang semakin dikenali pada masa kini. Pendokumentasian daripada wawancara ini dapat membantu dan merungkaikan segala isu berkaitan dengan tema artis veteran. Melalui projek sejarah lisan ini juga, diharapkan agar semua golongan masyarakat dapat memahami dengan lebih dekat tentang bidang seni tidak kira lah dari segi lakonan,penulisan,pengarahan dan penerbitan supaya dapat menghargai karya-karya yang dihasilkan oleh seniman seperti beliau.