Ulasan buku penyelidikan forum komunikasi: strategi dan sumber / Zulkifli Abd Latiff - Abd Latiff, Zulkifli (Faculty of Communication and Media Studies (FCMS), 2004)
Ada hal-hal yang cukup menarik dalam pemikiran penulis sewaktu membaca buku, Penyelidikan Komunikasi: Strategi dan Sumber karya asal rebecca B. Rubin, Alan m. Rubin dan Linda J. Piele terjemahan oleh Mokhtar Muhammad, terbitan terjemahan oleh Unit Penerbitan Akademik (UPENA), UiTM. Pengarangnya mendedahkan kaedah-kaedah penyelidikan dan sumber-sumber maklumat yang berkaitan dalam bidang ini kepada para pelajar. Fokusnya juga menyentuh mengenai strategi yang terlibat dalam pemikiran, penapisan, untuk memilih tajuk yang sesuai dan membuat penyelidikan mengenainya.