Penceritaan jenama (Brand Storytelling) jadikan jenama anda unggul / Afizan Amer and Mohd Azlan Abdul Majid - Amer, Afizan; Abdul Majid, Mohd Azlan (Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau, 2021)
Kerap kali kita sering dengarkan kenyataan “Saya suka reka bentuk telefon pintar A”. Apa yang tergambar di pemikiran kita adalah, semestinya kompilasi mereka terdulu adalah merupakan satu jenama telefon pintar hebat dari negara negara tertentu dengan spesifikasi yang terbaik yang menjadi topik perbualan di pasaran. Selama bertahun-tahun, terdapat jenama yang mengembangkan pengeluaran mereka ke dalam aktiviti perusahanan baru sebagaimana SONY ke industri telekomunikasi sebelum ini. Syarikat-syarikat ini menjalankan perniagaan yang sama sekali berbeza dengan produk mereka yang lain di pasaran. Jika diteliti, kekuatan jenama Samsung merupakan kejayaan mengintegrasikan produknya dengan Android dan Google dan lebih fokus pada reka bentuk yang bergaya untuk memikat hati si golongan millenial. Produknya mula berkembang dan nampak bergaya di kalangan orang muda. Apple satu- satunya jenama yang berada dalam kelasnya yang tersendiri pastinya tidak senang dengan keadaan ini, dan pasti akan melaksakan strategi pengukuhan jenama mereka.