Amanah dalam kerjaya asas kualiti kerja dari rumah / Afizan Amer - Amer, Afizan (Universiti Teknologi MARA Cawangan Negeri Sembilan Kampus Rembau, 2021)
Sikap amanah dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai pekerja adalah nadi utama ke arah keberhasilan kualiti kerja yang dilakukan. Dalam konteks kerjaya, amanah membawa maksud tanggungjawab untuk melakukan sesuatu tugasan dengan terbaik, menggunakan sepenuhnya keupayaan, potensi diri dan kepakaran yang dimiliki dalam memastikan sesuatu tugasan dilaksanakan tanpa sebarang pengabaian dan penyelewengan. Tidak dapat dinafikan lagi dalam pembanggunan kerjaya sifat amanah ini harus dimiliki oleh setiap individu baik daripada jawatan yang paling tinggi sehingga jawatan yang paling rendah di dalam sesebuah organisasi. Jika ia di jadikan sebagai teras oleh setiap individu itu pasti kita dapat menyumbang kepada penghasilan kerja yang berkualiti di samping dapat melaksanakan tugas di tahap kualiti terbaik.