Kisah tauladan (IV): ganjaran hebat buat Ummu Salamah / Hajah Makiah Tussaripah Jamil - Jamil, Hajah Makiah Tussaripah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2021)
Seorang sahabat Nabi Muhammad SAW bernama Abu Salamah meninggal dunia setelah pulang daripada perang Uhud. Dia meninggalkan seorang isteri bernama Ummu Salamah. Setelah kematian suaminya yang tercinta, Ummu Salamah berasa sangat sedih dan firannya seringkali terganggu. Lantas beliau pun pergi bertemu Rasulullah SAWdan mengadu tentang masalahnya kepada baginda. Rasulullah SAW kemudiannya telah mengajar kepada Ummu Salamah satu doa.