Mesyuarat pengurusan kualiti APB & mesyuarat APB UITMCPP / Marni Jamil - Jamil, Marni (Academy of Language Studies, 2022)
Buat julung-julung kalinya, Unit Pengurusan Kualiti & Akreditasi Universiti Teknologi MARA Cawangan Pulau Pinang (UiTMCPP) berbesar hati untuk mengadakan perjumpaan bersama-sama pensyarah Akademi Pengajian Bahasa (APB) UiTMCPP bagi memberi ruang khusus kepada pensyarah untuk mengutarakan persoalan dan pendapat susulan daripada taklimat semasa Program Amalan Kualiti @ UiTMCPP “Melestarikan Pembudayaan Kualiti” yang diadakan melalui saluran YouTube rasmi UiTMCPP pada 4 Oktober 2021. Mesyuarat yang menghimpunkan para pensyarah APB UiTMCPP ini telah diadakan secara bersemuka pada 25 Januari 2022 dari jam 9.00 pagi sehingga 12 tengah hari. Mesyuarat yang diadakan di Bilik Perdana 1, Kompleks Perdana ini telah dilangsungkan dengan mengikut prosedur operasi standard yang ditetapkan bagi membincangkan proses memudahcara penyediaan dokumen portfolio pengajaran digital (e-teaching portfolio) dan portfolio kursus digital (e-course file). Encik Mohd Yazed Abd Razak merangkap Timbalan Pendaftar Kanan serta Dr. Lyly Nyl Ismail selaku Ketua Unit Kualiti, Unit Pengurusan Kualiti & Akreditasi UiTMCPP turut hadir untuk memberikan penerangan serta cadangan penambahbaikan bagi perkara berkaitan pengurusan kualiti di peringkat APB UiTMCPP. Perkara utama yang disarankan oleh Dr. Lyly Nyl adalah berkenaan penyediaan dokumen dengan