Alam semesta sebagai satu sumber inspirasi kepada seni reka grafik / Aziatul Uzaimah Che Othman - Che Othman, Aziatul Uzaimah
Menyedari hakikat tentang kemusnahan alam semesta ini, maka inilah sebabnya saya menulis tesis berkenaan alam dan hubungkaitnya dengan seni di mana alam semesta adalah sebagai satu sumber inspirasi yang penting dalam penghasilan seni dan adalah tidak waiar untuk membiarkan alam ini musnah di depan mata masyarakat dan pare seniman sendiri. Alam semesta sebagai satu sumber inspirasi kepada Seni Reka Grafik. Alam semesta adalah sesuatu yang lengkap, yang mengandungi berbagai- bagai hidupan, tumbuhan dar unsur-unsur alam sekeliling di dalamnya. Ianya satu ciptaan Allah kepada manusia. Hubungan alam semesta dengan seni adalah sangat rapat kerana seni adalah adalah sesuatu yang berhubungkait dengan alam. Seni reka Grafik, satu cabang seni Juga sentiasa berada dalam kehidupan dan alam sekeliling.