Aurat: apa pandangan Islam / Minah Dibok - Dibok, Minah (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2001)
Kertas kerja ini membincangkan persoalan aurat pada pandangan Islam merangkumi aurat lelaki bersama lelaki, ketika dalam solat. aurat wanita ketika solat, dihadapan mahram. ketika bersama wanita bukan Islam dan aurat wanita dengan bukan mahramnya. Disamping itu, penulis membincangkan juga aurat suara perempuan apabila berhadapan dengan bukan mahramnya, agar kita sebagai umat Islam akan menjaga aurat yang merupakan persoalan yang amat penting dalam kehidupan.