Kepimpinan dalam Islam: hakikat, fungsi dan citra / Rasid Muhamad - Muhamad, Rasid (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2001)
Kertas kerja ini meninjau konsep kepimpinan dari sudut kaca mata Islam, Penumpuan yang diberikan ialah pada aspek peranan, sifat dan watak seorang pemimpin yang dituntut oleh Islam seperti yang dinyatakan di dalam AI-Quran dan Hadith dan dihuraikan dengan lebih lanjut oIeh ulamak-ulamak agung.