Merekabentuk mesin pemotongan kerepek / Mohd Hosni Yacob and Yusof Mahmud - Yacob, Mohd Hosni; Mahmud, Yusof (1990)
Projek ini adalah merekabentuk mesin pemotongan kerepek sahaja. Projek ini direkabentuk berdasarkan kos yang murah, selamat, bahan yang digunakan mudah didapati, memberi kemudahan kepada pengguna untuk mengendalikan mesin ini dan mudah diselenggarakan. Dengan ada mesin ini akan dapat mengatasi segala masalah yang dihadapi oleh pengusaha-pengusaha tempatan dalam usaha mereka untuk mengembangkan lagi perusahaan kerepek mereka. Oleh itu rekabentuk projek ini lebih tertumpu kepada perusahaan kampung yang mengusahakan secara produktiviti.