Laporan cadangan menaiktaraf Pejabat Pos Medan Tuanku, Lot 303, Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50700 Kuala Lumpur untuk Pos Malaysia Berhad / Nor Adibah Ismail - Ismail, Nor Adibah (2006)
Projek ini merupakan satu cadangan kerja menaiktaraf dan merekabentuk ruang dalaman yang baru untuk Pos Malaysia Berhad, Pejabat Pos Medan Tuanku, lot 303 Jalan Tuanku Abdul Rahman, 50700 Kuala Lumpur. Faktor utama perancangan projek ini adalah untuk mengukuhkan imej Pos Malaysia yang sediada serta untuk menyelesaikan masalah yang timbul untuk kepentingan orang awam dan kakitangan Pos Malaysia sendiri. Selain itu, ia juga bertujuan untuk meningkatkan mutu perkhidmatan dalam usahanya untuk menjadi salah sebuah perkhidmatan masyarakat yang berjaya. Sebelum proses ini bermula, beberapa bentuk dan kaedah kajian dijalankan untuk memperolehi maklumat-maklumat yang berkaitan secara terperinci. Kajian ini penting supaya setiap proses merekabentuk dapat dilakukan dengan lancar dan mengikut keselesaan pihak klien dan orang awam. Sehingga kini, kebanyakan Pejabat Pos yang ada di Malaysia masih lagi berada di takuk lama dengan menggunakan rekabentuk dan susunatur yang lama. Sistem yang ada juga sentiasa memberikan masalah kepada orang ramai dan pihak Pos Malaysia. Semoga dengan menaiktaraf serta pengubahsuaian yang dilakukan diharap dapat merealisasikan impian Pos Malaysia untuk memberikan perkhidmatan mel yang terbaik kepada masyarakat.