Pengurusan disorot melalui jendela sirah / Rasid Muhamad - Muhamad, Rasid (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 2000)
Kertas kerja ini membincangkan dan menghuraikan berbagai aspek pengurusan dari sudut praktik dan contoh yang dilaksanakan dengan berkesan oleh Rasulullah SAW. Aspek-aspek pengurusan tersebut disenaraikan berserta dalil yang menjadi panduan dan contoh-contoh yang membuktikan keberkesanannya.