Laporan Tahunan 2023 Perpustakaan Sultan Badlishah, UiTM Cawangan Kedah - Khasim, Azizah (Perpustakaan Sultan Badlishah (PSB), 2023)
Tahun 2023 Perpustakaan Sultan Badlishah telah memainkan peranan penting dalam pembudayaan membaca dan mencintai ilmu. Bagi menyemarakkan pembudayaan membaca dan mencintai ilmu ini pelbagai program dan aktiviti telah dilaksanakan. Pelaksanaan pelbagai program kolaborasi bagi perkongsian dan pemindahan ilmu pengetahuan juga telah dilaksanakan dan dimanfaatkan oleh warga universiti dan komuniti.