Pendekatan dakwah millenia / Shahril Anuar Abdul Ghalim and Nurul Nisha Mohd Shah - Abdul Ghalim, Shahril Anuar; Mohd Shah, Nurul Nisha (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2021)
Masih terbayang lagi diingatan sesi perbualan penulis bersama dengan seorang sahabat bukan Muslim. Masa ketika itu, hati penulis agak bercelaru bila- mana dihimpit kekusutan dan kerisauan tentang pelbagai perkara. Tiba-tiba terkeluar jelas dari mulut sahabat penulis itu, “ You need to pray to God. Only He can help you to handle all these problems”. Penulis tersentak. Bagaimana seorang yang bukan Islam boleh mengingatkan mengenai kembali memohon pertolongan dari Tuhan seraya menyedarkan penulis bahawa hanya Tuhan sahaja yang mampu membantu terutama dalam menghadapi masalah yang sedang dihadapi.