Laporan projek penyelidikan Computerised Information Systems (geo based) projek di bawah mekanisma IRPA / Noordin Ahmad ... [et al.] - Ahmad, Noordin; Jaafar, Jasmee; Abdul Hamid, Juazer Rizal; Salleh, Zalizan; Wang, Yin Chai (1993)
Kemajuan penyelidikan "Computerised Information System" oleh Jabatan Sains Ukur Dan Geomatik dibawah pembiayaan MPKSN berjalan dengan lancar masa kini. Program penyelidikan bagi sessi tahun 1993 ini menekankan aspek pembentukan perisian, mengenalpasti kaedah komunikasi maklumat dan menjalankan kajiselidik terhadap pengguna Sistem Maklumat Geografi di Malaysia.