Menyelesaikan masalah dalam organisasi / Adlina Nadhirah Sofian ...[et al.] - Sofian, Adlina Nadhirah; Azmi, Liana Adwiena; Fauzi, Muhammad Al-Amin; Nur Adila, Idris; Siti Nursofea, Raflis; Kamaluddin, Norlela (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2020)
Kemahiran menyelesaikan masalah adalah sesuatu keadaan yang memerlukan penggunaan mental untuk mencari jalan penyelesaian bagi suatu rintangan yang dihadapi. Organisasi merupakan tempat orang berkumpul dan bekerjasama secara rasional dalam memantaatkan sumber daya. Ketua organtsasi perlu menitikberatkan semua idea yang datang daripada semua pihakyang bekerja di bawahnya bagi menyelesaikan masalah tersebut.