Ketegangan matematik. Satu masalah dalam pembelajaran / Daud Mohamad - Mohamad, Daud (Universiti Teknologi MARA Cawangan Pahang, 1996)
Kertas kerja ini membincangkan mengenai masalah ketegangan matematik yang dialami oleh pelajar dalam proses pembelajaran. Jenis-jenis ketegangan matematik diberi dan beberapa cadangan untuk mengatasinya dikemukakan.