Aku maafkan kau / Nadiah Hj. Mohd Zin - Mohd Zin, Nadiah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2020)
Sifat Mahmudah atau sifat positif yang terdapat dalam diri seseorang manusia itu adalah sifat pemaaf. Ungkapan ‘memaafkan’ dan 'dimaafkan' adalah ungkapan yang paling susah yang mampu dilaksanakan oleh sebahagian daripada kita. Sifat memaafkan ini merupakan sifat lawan bagi sifat mazmumah atau sifat negatif iaitu sifat pedendam. Sebagai hamba Allah SWT, haruslah diketahui, sifat pemaaf ini merupakan salah satu manifestasi unggul yang lahir dari ciri-ciri keimanan serta ketakwaan kepada pencipta-Nya. Dalam al-Quran, tidak ada ayat-ayat yang jelas serta khusus yang menganjurkan kepada manusia untuk saling ber-maafan di antara mereka. Hal ini kerana permohonan keampunan dan kemaatan itu hanyalah hak Allah SWT semata-mata. Tetapi, di dalam al-Quran ada memerintahkan kepada kita untuk memberikan kemaatan kepada orang lain.