Pejabat Pendaftar - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2018)
Pejabat Pendaftar memainkan peranan penting dalam pengurusan universiti. Pada awalnya, Pejabat Pendaftar dikenali sebagai Pejabat Pentadbiran (RIDA:1956–1965, Maktab MARA:1965-1967) yang diketuai oleh seorang Pendaftar.