E-Pembelajaran Berkesan / Nur Sofiah Suhaimi - Suhaimi, Nur Sofiah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2020)
E-pembelajaran merupakan singkatan kepada elektronik pembelajaran. la mula diperkenalkan pada tahun 1960 menerusi pembelajaran berasaskan komputer dan kini berkembang sejajar dengan penggunaan internet dan web (Zlatko et al. 2016). Valentina & Nelly (2014) mendetinisikan e-pembelajaran sebagai penggunaan maklumat danteknologi komunikasi bagi membolehkan pelaksanaan pembelajaran dan pengajaran atas talian.