Sah ke solat saya ni? / Abdul Mukti Baharudin and Hajah Makiah Tussaripah Jamil - Baharudin, Abdul Mukti; Jamil, Hajah Makiah Tussaripah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2020)
Solat umpama ‘LESEN BESAR’ untuk melayakkan kita masuk syurga. Solat adalah amalan yang mula-mula sekali dihisab di hadapan Allah di hari akhirat kelak. Pada Siri I yang lalu (keluaran Januari 2020), penulis telah menerangkan berkenaan maksud solat dan syarat yang mewajibkan seseorang itu menunaikan solat. Wajib bagi seseorang yang Islam, baligh, berakal, suci daripada haid dan nifas, sampai dakwah serta sejahtera pancaindera untuk menunaikan solat dalam keadaan dan situasi apa sekalipun. Namun sekadar mengetahui bahawa kewajipan solat itu tertanggung di atas bahu kita kerana telah cukup segala syarat wajib tadi tidak akan bermakna kecuali kita juga harus memahami dan mendalami bagaimana solat itu baru dikira sah dan diterima dari sudut syarak.