Upacara peletakan batu asas Yayasan Sabah-Institut Teknologi MARA (YS-ITM) - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (2022)
Pada 24 Februari 1979 telah diadakan upacara Peletakan Batu Asas Yayasan Sabah-Institut Teknologi MARA (YS-ITM) oleh Tuan Yang Terutama, Datuk Mohd. Adnan Robert, Yang Di-Pertua Negeri Sabah. Turut hadir di upacara tersebut ialah Pengerusi Majlis ITM, Datuk Mansor Othman dan Pengarah ITM, Professor Dato’ Awang Had Salleh.