Puisi “angin pilu” / Aishah Mahat - Mahat, Aishah (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2020)
Desas desus laluan Tiupan tidak berhenti Dari mana datangnya Tidak diketahui Asal usulnya Banyak yang terpalit Pahit maung tidak terkira Oh, bilakah kesudahannya? Masih lagi tercari-cari Hentikanlah