Coretan Muhammad Muaz Bin Mahmud / Muhammad Muaz Mahmud - Mahmud, Muhammad Muaz (UiTM Cawangan Negeri Sembilan, 2022)
Terima kasih yang tidak terhingga diucapkan kepada warga kerja penerbitan majalah ini, yang telah sudi mengizinkan saya mengisi beberapa helai muka surat dalam majalah EON, untuk berkongsi pengalaman suka dan duka saya sepanjang menuntut di Institusi ini. Sesungguhnya, sukar untuk saya lupakan pengalaman yang telah dilalui disini. Seterusnya, saya melanjutkan pengajian dalam bidang Ijazah Sarjana Muda di UiTM Kampus Shah Alam melalui system penerapan UiTM dalam bidang Kimia (Analisis Forensik). Saya merupakan Yang Dipertua Jawatankuasa Perwakilan Komander Kesatria (JPKK) UiTM Cawangan Negeri Sembilan (UiTMCNS), Kampus Kuala Pilah dahulu. Sepanjang saya dan rakan-rakan memimpin Badan Beruniform ini, banyak kejayaan yang telah kami capai. Antaranya, kami telah dinobatkan sebagai pemenang Anugerah Pemimpin Badan Beruniform Anugerah Tokoh Siswa 2016 yang mana ia adalah julung kalinya dimenangi oleh Komander Kesatria UiTMCNS Kampus Kuala Pilah. Seterusnya, kami telah berjaya merangkul pingat emas untuk acara Tempur Tanpa Senjata dan tempat ketiga keseluruhan acara Komander Kesatria Endurance Challenge (KKEC), yang disertai oleh Komander Kesatria UiTM seluruh Malaysia.