Pengetua ke-2 Dewan Latehan RIDA (pemangku) - Perpustakaan Tun Abdul Razak, Jabatan Arkib Universiti (Perpustakaan Tun Abdul Razak, 2016)
Encik Abdul Samad Ibrahim, Ketua Unit Latehan RIDA mentadbir Dewan Latehan RIDA menggantikan pengetua Tuan Syed Alwi Syed Sheikh Al-Hadi yang tamat tempoh perkhidmatan pada 30 Jun 1958.