Khidmat masyarakat “Gotong-royong membersih dan mengindahkan Masjid Al-hidayah, Bayan Lepas, Pulau Pinang.” / Farah Hayati Mustapa - Mustapa, Farah Hayati (Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM, 2022)
Pada 22 Februari 2022, satu program khidmat masyarakat telah diadakan di Masjid Al-hidayah, Bayan Lepas, Pulau Pinang. Unit Khidmat Masyarakat, Jabatan Sains Komputer dan Matematik menjadi pengelola program ini. Objektif utama program ini adalah untuk memberi sumbangan tenaga sukarela bagi membersih dan mengindahkan masjid tersebut. Program ini juga secara tidak langsung sebagai salah satu tanggungjawab sosial korporat (CSR) Jabatan Sains Komputer & Matematik, UiTM Cawangan Pulau Pinang kepada komuniti setempat.