Pengalaman pertama membangunkan MOOC Further Differential Equations / Chew Yee Ming - Chew, Yee Ming (Unit Penerbitan Dan Publisiti JSKM, 2022)
Seiring dengan pendidikan abad ke-21, kemajuan teknologi yang baru telah memberikan peluang kepada para pendidik untuk mengubah corak pengajaran dan pembelajaran yang lebih menarik dan berkesan. Massive Open Online Courses (MOOC) dijadikan satu platform yang telah diperkenalkan di Malaysia sejak September 2014. MOOC ialah kursus pembelajaran dalam talian yang ditawarkan kepada pelajar dalam dan luar negara secara percuma. Pelajar dapat menyertai kursus atas talian tanpa mengira limitasi tempat, masa dan suasana. Kursus Further Differential Equations menjadi julung kali di UiTM Cawangan Pulau Pinang dibangunkan dengan menggunakan MOOC pada tahun 2021. Kursus tersebut ditawarkan kepada pelajar- pelajar ijazah dalam bidang kejuruteraan awam semester ke-enam. Penghasilan MOOC Further Differential Equations telah berjaya mencapai matlamat PI 13 jabatan iaitu menghasilkan MOOC yang baharu pada tahun 2021.