Tiada Penamat 1 / NurulHuda Amira Zol Harris and Mohd Zamri Azizan - Zol Harris, NurulHuda Amira; Azizan, Mohd Zamri (Faculty of Art and Design, 2021)
Sehingga kini wabak covid-19 terus meningkat secara drastik sehingga kes keseluruhannya mencapai beratus ribu di Malaysia. Angka kematian juga mendadak naik sehingga hampir mencecah ribuan kematian. Hal ini berlaku disebabkan masih ramai lagi yang kurang peka pada arahan SOP yang ditetapkan oleh negara. Pihak berwajib telah merancang pelbagai cara untuk mengekang jangkitan tersebut. Pelbagai prosedur yang dilakukan untuk membendung masalah wabak ini daripada berjangkit secara meluas ke seluruh kawasan seperti melakukan sekatan jalan raya, kuarantin dan penangguhan acara. Namun prosedur tersebut masih kurang berjaya di mana masih ramai lagi yang masih cuai dan tidak mematuhi arahan yang digariskan. Sehingga kini pihak berkuasa masih lagi berusaha untuk memikirkan solusi yang berkesan dengan menggariskan pelbagai kaedah keselamatan. Pandemik bukan sahaja membawa kepada gangguan ekonomi negara, bahkan ia juga telah merubah norma kehidupan manusia dewasa ini.