Sesak 1 / Mohamad Arif Ikhwan Hishammudin and Mohd Zamri Azizan - Hishammudin, Mohamad Arif Ikhwan; Azizan, Mohd Zamri (Faculty of Art and Design, 2021)
Covid-19 merupakan sebahagian daripada pandemik penyakit koronavirus 2019 (COVID-19) yang sedang melanda seluruh dunia berpunca daripada koronavirus sindrom pernafasan akut teruk 2 (SARS-CoV-2). Penyakit ini amatlah bahaya dan tidak harus dipandang remeh kerana telah meragut ribuan nyawa di seluruh dunia. Sehubungan dengan isu pandemik Covid-19 yang semakin berleluasa ini pelbagai kempen telah dijalankan untuk mengekang wabak ini dari terus merebak secara drastik. Pelbagai poster dan info grafik yang menarik dilihat memenuhi setiap ruang platfom komunikasi demi untuk memberi kesedaran tentang bahayanya wabak ini. Dalam masa yang sama juga terdapat ramai pengkarya seni seluruh dunia tidak terlepas dari turut sama untuk memberi sumbangan kesedaran kepada masyarakat melalui hasilan seni dan interpretasi yang tersendiri. Setidak-tidaknya hasilan seni yang dipersembahkan itu dapat memberi keinsafan dan kewaspadaan bahawa betapa pentingnya aspek kesihatan yang perlu dititikberatkan setiap masa demi kesejahteraan kehidupan yang sangat mencabar dewasa ini.