Tunggu sekejap / Nur Aniza Mohd Lazim - Mohd Lazim, Nur Aniza (Faculty of Art and Design, 2021)
Seni digital medium gabungan ini, terhasil dari 15 keping lapisan fotografi yang telah dirakam di tempat yang sama sepanjang pandemik. Kemudiannya, kesemua fotografi tersebut dikolaj serta dihimpunkan pagi, petang, siang dan malamnya menjadi sebuah art piece. Ianya adalah dari sebuah perspektif seorang ibu yang kasihan melihat anaknya tidak dapat bermain di luar seperti tahun sebelumnya. Beberapa tona warna yang dramatis digunakan bagi menimbulkan situasi terkesan kepada artis serta umumnya. Proses Kolaj ini sebenarnya memberi efek kepada artis sendiri. Ketika sedang mengolah hasil seni ini, lagu ‘tunggu sekejap’ dari Allahyarham Tan Sri P.Ramlee berkumandang. Lalu lagu ini diambil menjadi peneman kepada artis untuk meneruskan karyanya. Di satu rangkap lirik, ‘jangan mengenang orang jauh’ hati ini terasa sangat sayu.