Peranan imej fotografi produk terhadap periklanan, aprisiasi karya akhir pelajar Diploma Fotografi / Nur Akma Halili... [et al.] - Halili, Nur Akma; Shafie, Norhaslinda; Azuddin, Muhammad Asri; Sulaiman, Mohammad Zaidi; Azman, Mohammad Firdaus (UiTM Perak Press, 2022)
Imej fotografi produk adalah sebahagian daripada imej komersial yang digunakan untuk mempromosikan produk-produk yang dikeluarkan oleh syarikat pengeluaran. Ia bukan sahaja di iklankan di Televisyen malah dengan kuasa teknologi yang semakin berkembang, imej produk ini turut di promosikan di media sosial mahupun laman sesawang. Kajian ini bertujuan untuk menganalisa keberkesanan imej produk yang telah di hasilkan oleh pelajar akhir Jabatan Fotografi Pengimejann Kreatif. Karya-karya yang akan di jadikan sebagai bahan kajian ini adalah karya-karya yang terpilih adalah dari kalangan pelajar diploma. Kajian ini akan menggunakan kaji selidik dan diedarkan kepada orang awam bagai tujuan kajian keberkesanan sama ada imej-imej yang terhasil ini mendapat perhatian umum atau tidak.