Hampiran rasional √3 melalui kaedah median hurwitz' / Nazirah Ramli - Ramli, Nazirah (2005)
Kertas kerja ini memfokuskan penghampiran nombor tak rasional √3 kepada nombor rasional. Kaedah Median Hurwitz' digunakan bagi memperolehi hampiran rasional yang terbaik. Perbandingan darjah ketakrasionalan √3 dengan nombor tak rasional π dan √2 turut dibincangkan.