Tarekat tasawuf: suatu pengenalan / Zulkefli Mohamad - Mohamad, Zulkefli (2004)
Gejala sosial dan jenayah yang berleluasa berkait rapat dengan tasawuf. Pembahagian ilmu-ilmu Islam yang diperkenalkan oleh ilmuan silam memudahkan perbincangan mendalam bagi setiap ilmu Islam. Bagaimana pun topik dan isu popular telah meminggirkan bidang penting tasawuf walaupun ianya sebaris dengan fiqh, mu’amalat dan aqidah serta amat penting dalam menjana ummah yang gemilang.