Bagaimana ''membudayakan" bahasa Inggeris dalam sistem pendidikan di Universiti Teknologi MARA (UiTM): satu cadangan / Abd. Razak Said … [et al.] - Said, Abd. Razak; Wan Ismail, Wan Hanisah; Abdul Aziz, Roslina; Ahmad, Jamaludin (2003)
Kertas kerja ini memaparkan ketidakmampuan bertutur dalam Bahasa Inggeris di kalangan pelajar Melayu khususnya serta implikasinya di alam pekerjaan. Ia juga menyentuh peranan pensyarah, ketua program, pegawai-pegawai pengurusan serta pengurusan itu sendiri dalam membantu pelajar mengatasi masalah ini selain dari menyalahkah pensyarah Bahasa Inggeris semata-mata.