Menangani perubahan: pendekatan konvensional dan Islam / Rasid Muhamad and Abd. Razak Said - Muhamad, Rasid; Said, Abd. Razak (2003)
Kertas kerja ini cuba membincangkan isu perubahan, sebab-sebab kepada perubahan, permasalahan yang selalu dihadapi oleh pengurusan, serta cara-cara mengatasinya. Di awalnya kertas kerja ini membincangkan perubahan dalam kacamata konvensional dan seterusnya menyenaraikan bagaimana Islam melaksanakan sesuatu perubahan yang di anggap lebih besar lagi.