Kajian kepuasan pelanggan terhadap mutu perkhidmatan di Perpustakaan AI-Bukhari UiTM Pahang / Mohd Faizal Azrul Azwan Muhamed @ Che Harun, Mohd Samsuri Ghazali and Normilia Abdul Wahid - Muhamed @ Che Harun, Mohd Faizal Azrul Azwan; Ghazali, Mohd Samsuri; Wahid, Normilia Abdul (2014)
Perpustakaan mempunyai peranan dan memberi sumbangan yang penting di dalam mewujudkan masyarakat berilmu. Apatah lagi peranan perpustakaan di dalam universiti amat memberi manfaat kepada penggunanya terutama pelajar dan juga para pensyarah untuk memperolehi sesuatu maklumat yang terkini dan lebih kompleks. Oleh itu sesebuah perpustakaan mestilah menyediakan mutu perkhidmatan yang terbaik disamping bahan rujukan yang bersesuaian dengan kehendak penggunanya. Dalam pada itu, persekitaran perpustakaan juga perlu dititik beratkan kerana ia mempengaruhi pengguna untuk mengunjungi perpustakaan . Kajian ini dibuat bagi mengkaji tahap kepuasan pelanggan terhadap mutu perkhidmatan yang disediakan di Perpustakaan Al- Bukhari Universiti Teknologi MARA (UiTM) Pahang. Responden bagi kajian ini adalah para pelanggan Perpustakaan AI-Bukhari yang terdiri daripada pelajar Universiti Teknologi MARA Pahang. Kajian ini melihat tahap kepuasan pelanggan dari sudut layanan, masa, perkhidmatan, kemudahan dan bahan yang disediakan kepada para pelanggan.