Kajian terhadap "loss adjusting" di Malaysia / Wan Sulaiman Wan Ahmad ...[et al.] - Wan Ahmad, Wan Sulaiman; Sharif, Salawati; Syed Abu Bakar, Sharifah Mariam; Majid, Suhana; Ismail, Sarimah; Asis, Siti Haninatol Mardziah (1984)
"Loss adjuster" adalah merupakan salah satu bahagian yang penting di dalam industri insuran. Tugas sebagai seorang "loss adjuster" memerlukan keupayaan dalam perundingan, kecekapan di samping kemahiran di dalam bidang teknikal dan undang-undang. Di dalam industri insuran di Malaysia pertubuhan "loss adjuster" merupakan satu badan yang baru saja ditubuhkan. Di Malaysia firma "loss adjusting" yang bertaraf antarabangsa yang pertama ialah M/S Graham Miller yang mana dianya ditubuhkan pada awal tahun 70an.