Realiti pelaksanaan perumahan mampu milik di Malaysia / Wan Zulfadhli Syahman Wan Yusof …[et al.] - Wan Yusof, Wan Zulfadhli Syahman; Tuan Ismail, Tuan Nooriani; Hasan Tan Abdullah, Iskandar (Universiti Teknologi MARA, 2021)
Perumahan mampu milik sering menjadi segmen perumahan yang popular untuk dibincangkan. Isu berkaitan pelaksanaan rumah mampu milik akan sentiasa menjadi keutamaan kepada kerajaan merangkumi pelaksanaan bagi jangka panjang atau jangka pendek. Namun secara realitinya isu ini masih dibelenggu oleh kekangan tertentu yang memerlukan keazaman politik yang tinggi untuk diselesaikan. Penulisan artikel ini telah menggunakan kaedah kualitatif melibatkan rujukan kepada sumber-sumber berkaitan bagi meneliti dan memahami isu-isu berkaitan pelaksanaan rumah mampu milik secara keseluruhannya. Kajian berkaitan kelangsungan segmen ini merupakan sesuatu penelitian yang relevan dalam mendepani isu perumahan di Malaysia.