Konsep kepimpinan & pengurusan / Ahmad Faiz Hj. Ahmad Ubaidah - Hj. Ahmad Ubaidah, Ahmad Faiz (UiTM Cawangan Negeri Sembilan Kampus Seremban, 2018)
Kepimpinan merupakan satu kejadian atau perlakuan kemasyarakatan. la berhubungkait dengan wujudnya perkongsian di antara dua orang atau lebih. la sama seperti pengurusan sebagai satu keperluan kemasyarakatan, supaya mengorganisasikan hubungan individu -individu yang mempunyai matlamat yang sama di kalangan anggota masyarakat itu Agama Islam amat mementingkan kepimpinan pengurusan mana-mana kumpulan menerusi pakatan serta persefahaman supaya dapat memberi petunjuk daiam seluruh masalah dan urusan mereka.