Aktiviti pemakmuran masjid di Samarahan : Kajian terhadap kemampuan pendakwah / Azhar Abdul Rahman … [et.al.]. - Abdul Rahman, Azhar; Abdul Latif, Mohd Syahiran; Wan Yon, Wan Ariffin (2009)
Kajian ini dilakukan bertujuan melihat aktiviti-aktiviti pemakmuran masjid dan kemampuan pendakwah melaksanakannya. Juga mengkaji pandangan masyarakat terhadap kemampuan pendakwah dalam aktiviti pemakmuran masjid. Seterusnya hasil kajian membolehkan input-input berguna diberikan. Kajian ini dibahagikan kepada lima bab. Bab pertama menjelaskan asas dan sebab yang membawa kepada penyelidikan ini. Ianya meliputi latar belakang masalah, pengertian tajuk, objektif, skop dan hipotesis kajian.